време за мен

Моята нова любов – козметика за лице Formula

Днес ще обърна малко по-специално внимание на козметиката, която ползвам от вече повече от месец. От години се опитвам да намеря моята марка в грижата за кожата на лицето. Изпробвала съм много и различна козметика, но някак не успявах да попадна на точната за моето лице.

Благодарение на сестра ми, която попадна на марката Formula (бранд на Mark & Spencer), техните кремове за лице стигнаха и до мен. Както сигурно предполагате, бях доста скептична в началото. Марката не е от скъпите, а може би по-скоро среден ценови клас. При условие, че съм използвала доста по-скъпа козметика и в крайна сметка не съм видяла особен ефект върху лицето си, не бях особено обнадеждена за тази. Оказах се изключително приятно изненадана още след първата седмица, в която започнах да използвам нощния крем Formula Absolute Ultimate Sleep Cream.

Имайки две деца – едното на почти 3 години, а другото на 11 месеца, сънят, в голяма степен, е мираж. На малкия ми мъж му никнат зъби и нощите са особено дълги. Неща, с които почти всяка майка се е сблъсквала.

Още първата седмица, след като започнах да използвам нощния крем, имаше забележим резултат. Торбичките под очите ми бяха по-бледи, а кожата на лицето ми вече е видимо по-свежа и отпочинала, въпреки малкото часове сън, които ми се събират за денонощие. В комбинация с дневния крем – Formula Absolute All in One Cream SPF20, резултатите са повече от приятни. Лицето ми е по-нежно и приятно на допир. И въпреки че кожата ми е нормална към мазна, усещам лицето си добре хидратирано, без това да води до излишно омазняване. И двата крема попиват лесно и създават усещане за мекота. Слънцезащитният фактор на дневния крем е още един допълнителен плюс, от които с удоволствие се възползвам. Спестява ми нанасянето на допълнителен слънцезащитен крем.

За съжаление, кремовете от серията Formula не могат да бъдат намерени на българския пазар. Има опция за онлайн поръчка през страницата на M&S, но аз все още не съм я изпробвала. В бъдеще вероятно ще ми се наложи и се надявам да е възможно поне поръчка до офис на спедитор. Ще пиша тук с допълнителна информация, веднага щом изпробвам вариантите.

А вие от коя козметика сте доволни?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.