вдъхновители, оставили следа в живота ми

“Моята представа за полезност в живота е да давам – стойност, грижа, подкрепа.”

Днес искам да ви запозная с поредния мил човек с голямо сърце, с който имах късмета да се срещна.

Коя е Вероника Начева? За мен, тя не е посто собственика на салона за красота, в който отделям време на себе си и успявам да се откъсна от работа, ежедневие и всякакви грижи. Вероника е първия човек, който ще срещнете, когато влезете в Ronique. Вероника е и този човек, който е винаги насреща да изслуша, да сподели и да помогне с всичко, с което може. Вероника е този човек, чиято лична история е далеч от приказка, но това не я е озлобило. Всъщност, най-докосващото и милото е, че въпреки всичко – тя е успяла да съхрани сърцето и душата си и ги раздава, по частица на всеки, който влезе в нейния салон.

Здравей, Рони. Нека започнем с коя е Вероника Начева? Какво вълнува сърцето и душата й?

Здравей, Лора. Вероника е едно смело момиче, което последните 4-5 години обърна живота си на 1985 градуса и в момента щастливо следва пътя и мечтите. Вярвам, обичам и живея с отворени очи и сърце!

Какво те подтикна да се впуснеш в приключението Ronique? Как и защо се роди идеята за салона?

Аз съм икономист и инженер по образование. Имам доооста години трудов стаж на бюро, но винаги е имало нещо, което не ми е достигало да се чувствам пълноценна и щастлива. Много сухо и монотонно ми е било. Моята представа за полезност в живота е да давам – стойност, грижа, подкрепа. Аз съм изключително отворена към хората и това ме води и в момента в Ronique. От около 10 години се развивам в областта на здравето и красотата. Ronique беше естествено продължение, като да сложиш черешката на тортата. Едно място, в което да затворя кръга – тренировки, процедури за лице и тяло, Боуен терапия, масажи. За да е пълна подкрепата обаче, добавих психотерапевт (знаем колко „успешно“ можем да се самосаботираме), диетолог и имидж консултант. Аз самата се обучавам в момента към Международната асоциация по хранителни разстройства.

Моят син е осиновен и за деца, преживели такава травма, храната е най-достъпното средство за „защита“. Това води обаче до доста неприятни последици. С времето, за мен грижата за Любо се превърна в мисия: да говоря колкото се може повече за този изключително сериозен проблем и до колкото мога, да съм в помощ и подкрепа на деца и родители с подобни проблеми.

Това е толкова хубаво и мило! Не са много хората, които имат смелостта, не само да говорят за това, но и да го направят своя кауза 💕 Говорейки както за каузата ти, така и за салона като цяло, коя е най-голямата трудност, с която те срещна това бизнес начинание?

Финансирането. Истината е болезнена. Лесно и бързо намираш финансиране, само ако нямаш нужда от него 😊 Ние инвестирахме живота си в Ronique и това е най-голямото ми постижение и повод за гордост.

На какво те научи всичко това?

Оооо, на много неща. Укрепи вярата ми, че през каквото и да се наложи да премина, всичко ще се нареди по най-добрия начин за мен. В точният момент!

Научи ме да не се отказвам от мечтите и целите си. Никога! Няма начин да няма начин!

Ако не става, значи не е това пътя. А пътища много. Аз съм визионер. Мечтая на едро. За много хора това е лудост. Да, но е моята лудост. И сега, когато гледам Центъра, знам, че всичко си е заслужавало.

Кои са клиентите на Ronique? Какво е общото между тях? От посещенията ми в салона виждам много приятелско, почти като в семейство, усещане. На какво се държи тази атмосфера?

Идеалният клиент – това е някой като нас. Който иска да даде грижа на себе си и близките си (отново стигаме до даването). Всеки, който е готов да сподели себе си по някакъв начин. Както всяка майка споделя себе си безрезервно с детето си.

Затова и имаме специално отношение към майките. Добре дошли са при нас заедно с децата си, за които винаги ще намерим занимание, докато мама отделя време на себе си.

За семейството на Ronique (защото всички “замесени” сме като едно голямо семейство) е наш дом. Всеки наш клиент е част от семейството ни. И това се усеща.

Усеща се със сигурност. Аз самата го усетих още при първото ми посещение 🙂 Сега, когато споменаваш майки и деца – ти самата как се справяш? Как успяваш да балансираш между салона и семейството?

Не винаги успявам. И това е ок. Приемам го като временно положение. Все пак бизнеса е все още в бебешка възраст (на 6 месеца), а ти знаеш какъв е ангажимента с едно бебе. Истината е, че имам подкрепата на цялото ми семейство и на хората, с които работим заедно. Така е доста по-лесно. А и когато правиш нещата с любов, всичко се случва по най-красивия и добър начин.

Толкова се радвам, че го каза – не винаги усмяваме, но това е съвсем в реда на нещата ❤️Аз самата имам нужда понякога да си го повтарям, за да не го забравя. Но нека се върнем на положителното и сбъдването на мечти, което, вярвам, е в основата на всичко. Сега, когато Ronique – мечтата ти, е реалност, сигурнс съм, че не спираш да мечтаеш. Коя е следващата мечта? 🙂

Оооо, ако трябва да говоря за мечти, няма да ни стигне един ден 😊 Сега фокусът ми е насочен в разработването на салона. Имам много идеи за осъществяване тук,. Имаме огромен потенциал.

Основната ми цел в момента е да мога да купя помещението. Така ще съм свободна да разширя Ronique и да го направя още по-красиво, уютно и споделено място за всички наши приятели. Нямам търпение да се видим отново с теб, а защо не и твоите близки и приятели?! Ще се радвам да ни посетят, дори и само за кафе/чай/вода на живо и да си поговорим и споделим поне по една своя мечта за сбъдване. Споделеното се изпълнява два пъти по-бързо. Сигурна съм! 😉

Ах, колко хубаво се получи като за край – вместо “довиждане”, да си кажем “здравей” 😊 Благодаря ти за времето, което ми отдели. Знам, че по принцип е доста ограничено. Казвам ти до скоро, и и с нетърпение очаквам следващия ни среща 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.