занимания с деца,  пътувания

Поредното бягство от София за по-малко от ден

Както вече съм споделяля, съботните дни опитваме да изкарваме в интересни разходки с децата. Така се стараем да създадем у тях вълнение и нетърпение за следващия съботен ден с мама и тати.

И така, търсейки поредното приключение за съботния ден, направихме втори опит да посетим един не много голям зоокът, близо до град Перник – зоокът Алис.

Първият опит беше неуспешен, тъй като отидохме по обяд и вътре беше такава навалица от хора, че само погледнахме през оградата и се върнахме обратно в колата.

Този втори опит направихме след предварителен план и имайки представа колко прочут е станал зоокъта. Станахме рано и още преди 10 часа бяхме в село Лесковац, на около 14 км от Перник, където се намира и тази така популярна (както се оказа) дестинация за семейства с деца.

За щастие, този път имаше 1-2 семейства само и имахме възможността да разгледаме спокойно всички животни.

А животните там са изключително разнообразни – от патици и гъски, до кенгуру и алпака. Децата бяха изключително впечатлени както от ему-то, на което имаха и възможност да дадат хляб от ръчичките си, така и от всички останали. Не бяха виждали до този момент нито папагали, нито кенгуру, нито дори козлета. Но се радваха безкрайно както на неизвестните за тях – така и на добре познатите животинки като зайчета, патете, гъски и лебеди.

Голяма емоция беше и възможността да погалят алпака – много спокойно животно, което позволяваше на всички деца, буквално, да му се качат на главата.

Затова, ако сте решили да посетите Зоокът Алис, тръгнете достатъчно рано, че да сте там най-късно в 10. Така имате шанс да успеете на спокойствие да се полюбувате на прекрасните животни и да заредите децата с толкова емоция, че не само ще спят по пътя наобрано, но и като се събудят – ще са изключително щастливи и въодушевени от близката среща с толкова разнообразни животни.

Мястото е изключително приятно и това, че има вдох иза децата изобщо не притеснява, тъй като се вижда, че парите отиват за поддръжка и грижа за животните. Единственият недостатък е, че наистина е популярна дестинация и дори за краткия час и половина, в които бяхме там – от 2-3 семейства в началото, когато си тръгвахме вече беше пълно с хора. Мястото не е малко, но не е и прекалено голямо и когато наред с животните се напълни и с хора, някак не успяваш напълно да се порадваш на всичко, което виждаш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.