време за мен

С ухание на диня и … моринга!

Знаете ли какъв е ароматът на лято за мен? Този на ягоди, диня и пъпеш 😍 С тези аромати асоциирам най-любимия си сезон.

Тази година лятото посрещам малко по-рано, с аромат на диня и … моринга, благодарение на най-новата козметична линия на Dr. Schiller.

Признавам си, че това е първата ми среща с натуралните продукти на Dr. Schiller, но съм истински влюбена в двата продукта от серията (особено в флуида!).

Тук е и може би моментът да ви споделя малко повече за подуктите на Dr. Schiller. Основното за мен, което ми привлече вниманието е, че всички не съдържат силикони, парабени, изкуствени оцветители и изкуствено добавени аромати. Марката е немска, като всички продукти минават стриктен контрол и дерматологично тестване за кожната поносимост, като тестовете НЕ се правят върху животни… И са веган 😊

Конкретно новата серия с диня и моринга включва два продукта – защитен 24ч. овлажняващ крем и флуид. И двата продукта са за смесена кожа, като задържат влагата и така увеличават еластичността на кожата. Създадени са да защитават нежната кожа на лицето от признаците на преждевременното стареене причинено не само от UVA и инфрачервеното лъчение, но и от синята светлина и вредното влияние на околната среда (което за човек като мен, живеещ в града с най-мръсен въздух в страната е от голямо значение).

Кремът цели повече хидратиране и запазване на влагата в кожата. Не знам дали знаете (аз самата го разбрах съвсем скоро, след разговор с моята козметичка), но хидратацията е в основата на живата и сияйна кожа и е от огромно значение не само за сухата кожа, но и дори за тази, склонна към омазняване. Досега аз лично все съм се притеснявала, че ако използвам козметика за хидратация, има опасност да започне да се омазнява още повече. Оказа се, обаче , че въпреки, че кожата ми се омазнява повече от нормалното, е изключително дехидратирана.

Флуидът пък е предназначен основно за кожа, склонна към омазняване (каквато, както вече споделих, е и моята) и много добре балансира функциите й, като я матира и намалява блясъка.

Ползвам и двата продукта от около 3 седмици и съм изключително доволна от това как се отразяват на кожата ми. Определено забелявам промяна и вече не усещам лицето си опънато, а сякаш има доста по-голяма еластичност.

Ако и вие искате да тествате продуктите на Dr. Schiller от серията с диня и моринга, можете да ги откриете дрогерии Lilly и BiFit, аптеки Ремедиум, taotastore.com и дори в store.bg 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.