занимания с деца

Време за децата, за мен … за семейството

Покрай работата и многото командировки ми остава все по-малко “свободно време, което вероятно се усеща и тук. Наред с това, мозъкът ми работи на други обороти и честоти и буквално съм попаднала в някакъв застой в измислянето и прилагането на какви ли не игри и занимания с децата. И това определено ми тежи, а 100% и те го усещат 🥺

Пиша днес, обаче, не за да мрънкам или да се оплаквам, а за да споделя за една страхотна услуга за заети родители 😊 Услугата се казва Hobby box и преставлява кутия пълна с всякакви артистични материали за деца, с които да създават какви ли не ръчно изработени изделия.

У дома имахме щастието да се възползваме от кутията на Великтенска тематика и съдържа: дървена поставка за 8 яйца; 6 броя дървени яйца за декорация; 5 броя зайчета от бирен картон; 10 броя фигурки за оцветяване от бирен картон; дървена поставка за 6 яйца; 3 броя надписи Христос Воскресе; дървен заек – поставка за едно яйце; дървен панер; палитра; 6 броя четки за рисуване; 12 цвята акрилни бои; 6 цвята флумастери и дори боя за яйца. Както сами виждате, пълна е с толкова много неща, които аз разделих за използване на части в продължение на повече от седмица (възползвахме се в мрачните и непозволяващи игра навън дни от края на миналия и началото на този месец).

Наред с това успях да ги разделя така между Алекс и Коко, че никой да не бъде сърдит (и да не се налага да поръчвам втора кутия, хаха ☺️) или да се почувства, че е получил по-малко от другия 😊

Признавам си, че ми е малко мъчно, че не успявам да намеря времето и енергията да седна и да помисля сама за занимания, с които да запаля Великденския дух у дома. Но съм щастлива, че въпреки това, успяваме да изкарваме хубаво и приятно време заедно с децата (благорение на това, че хора като Илияна Кавърджикова – дамата зад Hobby box, са помислили за работещите и прибиращи се уморени след работа родители, които може да нямат сили да мислят идеи за игри, но винаги ще намерят сили да изкарат една хубава вечер със семейството си).

Вярвате ли ми, обичам това време. И съм щастлива, че въпреки липсата ми на време, успяхме да го изкараме качествено .. заедно. Дори аз самата се включих в рисуването с боички на някои от елементите, просто защото ни беше приятно и на тримата.

Снощи, когато завършваха и последните декорации, аз успях да сготвя, докато рисуваме. Заедно! Измежду “Мамооо, виж колко хубаво става това?”, “Мамо, виж и моето. Също е хубаво”, или “Ето ти четката, мамо. Ползвай моите боички.” имам чувстовото, че си починах повече, отколкото съм успявала през последните два месеца. Сякаш взех най-моето си време за мен, благодарение на децата и Великденския дух, който се възцари у дома с кутията на Hobby box.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.